Wil jij ook een lezing over succesvol samengesteld?

Een half miljoen Nederlandse kinderen leeft in een samengesteld gezin. Het leven in een samengesteld gezin is voor niemand makkelijk en het duurt gemiddeld 2 jaar voordat een stiefgezin een zekere stabiliteit heeft gevonden. We kunnen stellen dat een samengesteld gezin een moderne vorm van ouderschap is met een andere gezinsdynamiek.

Een samengesteld gezin is een gezin waarvan in elk geval een van beide ouders één of meer kinderen heeft uit één of meer eerdere relaties en waarvan de ouders gezamenlijk ook één of meer kinderen kunnen hebben. Succesvol samengesteld gelooft in een nieuwe moderne vorm van ouderschap. In plaats van de problemen uit te vergroten willen wij juist inzoomen op de liefde.

Een ezel stoot zich geen 2 keer

Meer dan 60% van de mensen die na een scheiding aan een nieuw samengesteld gezin begint, gaat binnen vijf jaar alweer uit elkaar. Een schrikbarend hoog percentage, waaruit blijkt dat het niet vanzelfsprekend is dat het samenvoegen van twee gezinnen een succes wordt. Ook al is het stel nog zo verliefd en overtuigt van de toekomst met hun nieuwe partner. Hoe kan dat? Wat zijn de belangrijkste valkuilen voor ouders die willen kiezen voor een nieuw samengesteld gezin?

Foekje kent beide kanten van de scheiding, zelf zijn haar ouders gescheiden en hebben beiden een nieuwe partner in hun leven. Zelf als gescheiden vrouw met een samengesteld gezin waar ze de dagelijkse uitdagingen rondom haar gezin met jullie deelt. Haar missie is om de taboes rondom scheiden en samengestelde gezinnen te doorbreken.

Ze ontwikkelde het succesvol samengesteld model waarmee ze direct zichtbaar maakt wie er allemaal aan tafel zit met daarbij de persoonlijkheden, talenten en valkuilen. Deze inzichten geven handvatten als het gaat om opvoedstijlen, communicatie en verbinding. Elkaar leren kennen met diepgang met als doel meer harmonie en liefde.

Als spreker spreek ik vanuit mijn hart. Ik deel mijn ervaringen en mijn verhalen om zo een inspiratie te zijn voor anderen. Mijn weg naar het succesvol samengesteld model!

Neem contact op 

1 + 6 =