JOUW GIDS NA SCHEIDEN

Bewezen is dat 30% van de gezinnen gaat scheiden, dat betekent dat er nieuwe vormen van gezinsdynamiek komen. Een daarvan is het samengestelde gezin. Een samengesteld gezin is een gezin waarvan in elk geval een van beide ouders één of meer kinderen heeft uit één of meer eerdere relaties en waarvan de ouders gezamenlijk ook één of meer kinderen kunnen hebben. Wat een toestand hè, je zal er maar mee te dealen hebben.

Succesvol samengesteld gelooft in een nieuwe moderne vorm van ouderschap. In plaats van de problemen uit te vergroten willen wij juist inzoomen op de liefde.

Meer dan 60% van de mensen die na een scheiding aan een nieuw samengesteld gezin begint, gaat binnen vijf jaar alweer uit elkaar. Een schrikbarend hoog percentage, waaruit blijkt dat het niet vanzelfsprekend is dat het samenvoegen van twee gezinnen een succes wordt.

Een nieuwe koers

Een VVV in scheiding! Herken je het volgende? Je hebt vast wel eens een citytrip naar een toffe stad gedaan. Wanneer we (vroeger) zonder route, een onbekende stad in doken, niet goed voorbereid, bezochten we een VVV-kantoor voor de juiste weg…

Tegenwoordig bestaat zo’n kantoortje op dat hoekje, die je (veilig) de weg wijst niet meer… Zo’n warme plek waar de dampende koffie en daarbij horende geur je al tot rust brengen. Nee! Apps en online guidelines, dat is waar je het mee moet doen. Zoek het maar uit, toon geen zwakte. Paradeer door en doe alsof alles koek en ei is. Bij anderen gaat het toch ook goed? Die redden zich toch ook? Iets met gras dat groener is…

Who’s there? Who’s gonna help?

PLAN EEN KENNISMAKINGSGESPREK

Weer voluit leven

Na een periode van regelen en verdriet, merk je dat je op zoek bent naar wie je bent. Wat je altijd deed past niet meer bij hoe je je wilt voelen en wie je wilt zijn. Je verlangt naar een nieuw begin.

Het beste en prettigste voor iedereen, met op de eerste plaats de kinderen. Ik hoor het je denken, dat staat buiten kijf. Maar is het niet zo dat wanneer jij als gescheiden moeder alle zeilen bij moet zetten, je op je tenen loopt, moegestreden, onrustig, niet begrepen en wanhopig, juist niet de allerbeste en leukste moeder kunt zijn? Is het niet zo dat je ze achter het behang wilt plakken terwijl ze eigenlijk rust, regelmaat, duidelijkheid, warmte en vertrouwen nodig hebben? Een veilig nest?

Ben jij toe aan een nieuwe jij?

 

Na een periode van regelen en verdriet, merk je dat je opzoek bent naar wie je bent. Wat je altijd deed past niet meer bij hoe je je wilt voelen en wie je wilt zijn. Je verlangt naar een nieuw begin.

Je gaat maar door zoals je gewend bent om te doen terwijl je hele leven is veranderd, je wil niet meer blijven hangen in het verleden maar toch kom je moeilijk los van de vaste patronen. Het bekende is makkelijk maar geeft geen voldoening en is vaak nog te pijnlijk. Het leven wat je nu leidt past niet meer bij je, er zit meer in je, je kan meer doen maar hoe laat ik los en stap ik uit het oude?

“Want niemand gaat expres scheiden!”

Een liefdevol nieuw begin

De oplossing ligt bij jou, als jij ervoor kiest jezelf op nummer 1 te zetten, omdat jij de wilskracht hebt om anders te willen doen. Je wilt jezelf verdiepen door naar binnen te keren, zodat jij jouw liefdevol nieuw begin creëert.

Zelf heb ik de afgelopen jaren geleerd om liefdevol opnieuw voor mezelf te beginnen, na mijn scheiding stond ik er alleen voor. Ik moest ergens beginnen maar hoe, ik wist dat ik het anders ging doen, alleen hoe doe je dat? Stapje voor stapje ben ik door de jaren heen steeds dichter bij mezelf gekomen door me te verdiepen in mijn verlangens, maar ook door reflectie en professionele begeleiding. Afgelopen jaar kwam alles samen en heb ik mijn wens om andere vrouwen en gezinnen te helpen uitgesproken. Als opgeleid en getraind coach, met jarenlange ervaring in het begeleiden van anderen heb ik op mijn meest kwetsbare moment gekozen voor een liefdevol nieuw begin van heel veel goeds.

Over Foekje

 

Foekje is eigenaar van Succesvol samengesteld en heeft de methode ontwikkeld omdat ze zich liever richt op de mooie dingen die een samengesteld gezin met zich meebrengt. Met haar positieve en energieke uitstraling probeert ze op creatieve wijze harmonie te vinden in haar samengesteld gezin.

Ze weet als geen ander hoe het is om met je ex bij de therapeut te zitten, omdat je beide het beste wil voor je kind. Je daarna thuiskomt in een huis waar iedereen z’n eigen verhaal heeft en eigen script schrijft. Haar visie vanuit succesvol samengesteld is dat het oké is dat je het even niet meer weet, het leven is niet alleen maar leuk en goed. Succesvol is voor mij dat je dat accepteert. De tools en tricks hebben je geleerd hoe je daaruit kan komen. Dat je alle emoties, alle positieve en negatieve lagen van ouderschap accepteert.

Kalm, doortastend, analyserend, als scheidsrechter, als vertrouwenspersoon en bemiddelaar begeleid ze jou in de moeilijkste, maar meest beïnvloedbare periode van je bestaan. Exact op het moment dat je kiest om je eigen koers te creëren, zal Foekje naast je staan.

Ze wil met dit model niet alleen kijken naar het collectief maar ook naar het individu. Door elkaar echt te leren kennen komt er ruimte voor een gesprek. Leren van elkaar door inzicht en openheid.

Iedereen wil liefde en veiligheid voelen, door te zien en leren hoe iemand schakelt of omgaat met emoties. Vanuit deze basis komt er begrip, vertrouwen en uiteindelijk plezier.

Wil je samen aan de slag?

Wat zeggen anderen over Foekje

Ik heb Foekje leren kennen als een zeer gedreven persoon, die altijd op zoek is, samen met degene die ze begeleidt, naar oplossingen welke ook te realiseren zijn omdat ze gebaseerd zijn op hoe de situatie of feiten op dat moment zijn.  Ze brengt daarmee duidelijkheid en helderheid aan vanuit een warme, open en eerlijke betrokkenheid.

Peter van Nieuwburg

Foekje is een fijne gesprekspartner. Ze observeert, luistert en vult niet in voor de ander. Ze geeft je een vertrouwd en veilig gevoel, waardoor je je gezien en gehoord voelt.

Mayella Holthuis

Van nature heeft Foekje een toegankelijke uitstraling. Ze laat iedereen in zijn/haar waarde en is in staat om zonder oordeel te luisteren naar de ander. Dit in combinatie met haar relativeringsvermogen, oprechte interesse en humor maken Foekje een fijne gesprekspartner.

Kristy van de Heijden

Foekje is een inspirerende,  oprechte en enthousiaste gesprekspartner. Ze neemt echt de tijd voor je. Ze is werkelijk geïnteresseerd in jou en je verhaal, luistert zonder oordeel.  Ze laat je op je eigen manier tot de essentie komen van waar het om gaat, stelt de juiste vragen en vraagt door.

Dit doet ze met betrokkenheid,  maar ook met voldoende afstand. Ze neemt het niet over, laat de regie bij jou.Foekje staat niet achter je of voor je, maar naast je.

Maureen van der Linden