over foekje

Mijn verhaal begint bij mijn grootste levensles (tot nu toe). Als moeder van een klein kind heb ik de keuze durven maken om niet langer ongelukkig in mijn huwelijk te blijven. Ik durfde voor mezelf te kiezen in de hoop dat ik mijn kind meer liefde en geluk kon geven. Voelde dat egoïstisch en was ik bang voor meningen? Ja, natuurlijk. Deze les heeft me diepe dalen en kleine hoogtepunten laten zien met als ultieme beloning dat ik mijn intuïtie durfde te volgen.

Die intuïtie heeft ervoor gezorgd dat ik met foekjebeckers.nl en succesvol samengesteld ben begonnen. Een droom die ik al langer koesterde, maar waar ik zelf nog niet klaar voor was dacht ik. Raar dat zoiets pijnlijks ook meteen je droom kan worden. Het is mijn missie om andere vrouwen en mannen te helpen om weer een liefdevol opnieuw te beginnen.

Wie ben ik in het kort?

Positief, invoelend en creatief, dat is hoe ik mezelf zie en gelukkig ook de mensen om mij heen. Met humor, energie en een beetje pit is het mij gelukt om mezelf weer terug te vinden, dichter bij mijn eigen gevoel. Dat heeft me jaren gekost en ik geef het toe het lukt nog steeds niet altijd. Ik bouwde een nieuw leven op voor mij en mijn zoon wat niet gemakkelijk was, maar waar ik wel altijd in geloofd heb, het heeft me gebracht naar mijn nieuwe ik, mijn nieuwe leven met een lieve vriend en 3 mooie zonen.

Mijn verhaal achter deze bedrijven

Mijn verhaal begint eigenlijk al voor het huwelijk: Het begint bij het aanzoek. Want trouwen en weer scheiden, ook niet het beeld wat ik voor ogen had en toch gebeurde het, waarom? Waarom kan ik nu niet gewoon ook dat sprookje hebben? Waarom kan ik niet gewoon accepteren dat het leven zo is? Waarom ben ik niet gewoon net zoals de rest? Ken je dat gevoel dat je vaak ja zegt en daarna pas beseft waarop? Of dat je met je verstand iets doet en dat je gevoel later komt aankloppen en zegt was dit wel zo handig? Nou dat heb ik heel vaak gedaan en doe ik soms nog. Met af en toe desastreuze (de scheiding) gevolgen voor mezelf en mijn naasten (weet ik nu). Dus daar zit ik dan falend en vol schaamte mezelf af te vragen wat er in godsnaam nu weer gebeurd is! Want waarom ben ik dan getrouwd? Ik heb toch immers JA gezegd bij het aanzoek.

Ik heb daarna bijna 9 maanden de tijd genomen om een geweldige dag te organiseren. Genoeg tijd om na te denken zou je denken.

Even een TBT in mijn leven: met de kennis van nu over mezelf natuurlijk, want daar zijn heel wat uren therapie in gaan zitten ;-). Als kind voelde ik me vaak net iets anders dan de rest. Niet erg, dat kan iedereen toch wel eens hebben. Ik kom uit een gezin waar je altijd gestimuleerd wordt om het beste uit jezelf te halen. Iets wat ik mijn kinderen nu ook meegeef, dus daar is op zich niets mis mee. Onbewust gaf het mij wel druk, het gevoel dat als ik niet voldeed aan verwachtingen en dat ik niet goed genoeg was en dat anders zijn niet de norm is.

Dat is een rode draad door mijn leven, de keuzes die ik heb gemaakt, ook in mijn relaties. Ken je dat gevoel dat je altijd wil voldoen aan verwachtingen die eigenlijk niet goed voor je zijn of die niet bij je passen? Ik wil(de) de ander gelukkig maken en vergat daarbij vaak mezelf. Ik luisterde dan ook vaak niet naar mezelf en richtte mij op de buitenkant, wat anderen zien. Omdat dit niet altijd even goed lukte werd ik onzeker en legde ik de lat nog hoger voor mezelf. Het was een vicieuze cirkel waar ik maar niet uit kwam. Ik was iemand die werd en soms nog steeds wordt gezien als een perfectionist, die veel daadkracht heeft, een tomeloze discipline. De lat ligt altijd (te) hoog en zich herkent in de uitspraak: Foekje fixt het wel. Met als keerzijde:

  • Zakelijk,
  • IJskoningin,
  • Weinig in contact met haar gevoel.

Die keerzijde was soms ook functioneel en nog steeds, maar dan is het een keuze! Ook ben ik zacht, liefdevol, betrokken en altijd op zoek naar harmonie. Herkenbaar dat je soms kanten van jezelf wel kent maar niet kan laten zien? Ik was er daar dus een van. Al dacht ik dat ik wel alles liet zien. Die eyeopener kwam pas een paar jaar geleden. Eerlijk is eerlijk: het laagje buitenkant daar was makkelijk doorheen te prikken. Als dat gebeurde kwamen er zoveel emoties en gevoelens opborrelen dat ik me daar geen raad mee wist.

Waarom dan getrouwd?

Fast forward naar de vraag die jullie waarschijnlijk hebben; waarom ben je dan eigenlijk getrouwd, als je zo snel ook weer gescheiden bent? Ik heb mezelf geleerd om altijd alles goed te willen doen en zo ook in mijn relatie. Liever zelf ongelukkig en de ander wel gelukkig, dat was iets waar ik me aan vast hield. Dus ik heb ja gezegd bij het aanzoek.

Ben ik dan niet uit liefde getrouwd? Natuurlijk wel, ik hield veel van mijn ex en onze zoon. Ik wilde heel graag dat alles zou slagen. Steeds bleef ik hopen dat het wel goed zou komen, dat onze ruzies daar nu eenmaal onderdeel van waren. We hadden hele fijne tijden en konden lachen, maar we hadden ook een andere kant. Op een dag werd die kant mij ineens 2 keer teveel. Dus ja; een paar weken na ons huwelijk dacht ik ineens: WAAR BEN IK MEE BEZIG? Dat was het moment dat ik besefte dat ik hiermee moest stoppen voor mezelf, voor mijn ex en voor onze zoon. Ik wilde niet langer leven vanuit mijn hoofd, ik wilde weer voelen. Niet dat ik dat meteen kon, daar zijn vele gesprekken aan besteed. Het ging ook niet van het ene op het andere moment want ergens had ik nog steeds die stem: “hallo, je gaat toch niet opgeven, wie denk jij wel niet dat je bent”. Het is het moment waarop mijn gedachten een stem kregen en ik er niet meer omheen kon om daar niet naar te luisteren.

Scheiden is niet leuk en kan je overkomen, het leven oppakken na een scheiding en leven als een gescheiden vrouw daar zit de sleutel tot jouw liefdevol nieuw-begin-model. De echte uitdaging komt dan pas, want nu ben jij aan zet!

“Ik heb gekozen om weer gelukkig te zijn!”

Foekjebeckers.nl

Het zaadje om andere gescheiden vrouwen en gezinnen te helpen is een aantal jaar geleden geplant en daar kwam eind 2020 een mooie bloem uit. Al een paar jaar voelde ik dat ik graag andere mannen en vrouwen wilde helpen in het proces na de definitieve scheiding, het leven NA. Ik wil de taboes rondom scheiden bespreekbaar maken omdat ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren. Ik had zelf bedacht dat ik hier te weinig ervaring en te jong voor zou zijn ( ervaring hoe vaak wil je scheiden).

Tot de geboorte van onze jongste zoon eind 2020 me liet inzien dat ik niet langer ongelukkig wilde zijn in mijn werk en dat ik een diep verlangen koesterde om foekjebeckers.nl vorm te gaan geven. Waarom wachten tot, ja waarop eigenlijk. Nee, ik ga het gewoon doen, andere mensen helpen die ook WORSTELEN MET dezelfde uitdagingen die ik tegen (ben) gekomen. Van loslaten, naar dromen en doen om vervolgens voluit te kunnen leven. Dat hoef je niet alleen te doen, daar wil en kan ik je bij helpen door het liefde volnieuw begin model. Mijn eigen ervaringen, naast het volgen van diverse opleidingen hebben me zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling, veel tranen gekost maar meer liefde gebracht!

Dus als mensen me vragen wie of wat ik ben: Moeder van 3 mooie zonen, alleenstaande moeder, gescheiden en samen met een lieve vriend waar ik een samengesteld gezin mee vorm. Ik hou van mijn leven met alle ups en downs het heeft me gemaakt wie ik nu ben.